Sprzęt do sprzątania w zakładach przetwórstwa mięsa

Najwyższe wymagania dla sprzętu i higieny.

Wiemy, że wyzwania związane z higieną i bezpieczeństwem żywności, przed którymi stajesz w przetwórstwie mięsa, są różne, w zależności od tego, czy przetwarzasz surowe mięso, np. kawałki mięsa, mięso mielone, mięso odkostnione mechanicznie (MSM); gotowane mięso; czy inne rodzaje przetworzonego mięsa (czerwone mięso, drób, dziczyzna itp.). Każdy z tych procesów, to zawsze indywidualne wymagania w zakresie czyszczenia i higieny maszyn, powierzchni a także bezpieczeństwa pracowników.

Narzędzia Vikan i doradcy Provaco są po to, aby pomagać. Pomożemy przygotować plan higieny i podnieść Twoje umiejętności kontroli zagrożeń mikrobiologicznych w celu zminimalizowania ryzyka zanieczyszczenia produktu np. innymi gatunkami mięsa.

Pamiętaj, brak odpowiedniej kontroli nad ryzykiem zakażeń stanowi zagrożenie dla jakości żywności którą produkujesz. Może to doprowadzić do problemów i szkód dla reputacji Twojej marki.

Na szczęście ryzyko, to można znacznie zmniejszyć a nawet wykluczyć poprzez odpowiedni dobór, stosowanie i konserwację sprzętu do czyszczenia ręcznego. Pracując z produktami Vikan masz dostęp do szerokiego asortymentu narzędzi w wielu kolorach a także do doświadczenia i wiedzy, którą możemy Ci przekazać.

Porady Vikan